Klasik migren tetikleyicilerini biliyoruz, geniş bir yelpazeye sahip. Ama her kişide aynı tetikleyiciler olmuyor, bazı kişilerde glutenli beslenme atakları ciddi derecede tetiklerken bazılarında etkisi olmuyor.
Genel olarak baktığımızda çalışmalar her kişide ortalama 6 adet tetikleyici olabileceğini belirtiyor. İş yerinde ise daha fiziki koşullara yönelik tetikleyiciler ön planda, bunların başında çalışma ortamının kötü ışıklandırılması ve gürültü geliyor, yine havasız, penceresiz bir ortam, oksijen ihtiyacı açısından tetikleyici olabiliyor.
Gün boyu masa başı çalışanların postür sorunları nedeniyle atakları daha sıklaşabiliyor. Gün içi çalışma temposu arasında öğün atlamak ya da yoğunluktan hızlıca atıştırmak, sağlıklı beslenmemek, gün boyu ihtiyacımız olan suyu içmemek, bir diğer tehlike. Ayrıca bilgisayar ekranına uzun süre bakmak, yanlış ışıklandırma sistemi altında çalışmak diğer tetikleyici.
Kapalı ortamda çalışanlar için yeterince oksijen alamamak, havasız ortam ve doğru nefes almama önemli tetikleyen etkenlerden bir tanesidir.
Tabii en büyük tehlike ise stres; patron stresi, işi yetiştirme stresi, iş ortamında rekabet stresi, sadece baş değil, sırt ve boyun ağrılarında da ciddi tetikleyici etki gösteriyor.