Sitemize girerek kendi başınıza yaptığınız BrainUp 360 Kognoskopi Testi’nin sonuçları rapor olarak mailinize geliyor. Eğer sonuçlarda riski bir sorun görülmüşse daha ayrıntılı taramaya ihtiyacınız var demektir. Ama korkmayın! Endişelenmenize gerek yok. Bu risk düşük oranda insanda görülüyor. O nedenle ya kötü çıkarsa diye kendinize test yapmayı geciktirmeyin.
Diyelim ki yaptığınız BrainUp 360 Kognoskopi Testi’nin sonucunda beyninizle ilgili bir sorun olasılığı ortaya çıktı. Öncelikli olarak hekiminize başvurmalısınız. Hekiminize başvurduğunuzdan sonraki süreç şu şekilde işliyor:
- Öncelikle ayrıntılı değerlendirmeniz yapılarak beyin sağlığı konusunda risk analiz haritanız ortaya koyuluyor. Risk analizinde aile öykünüzden yaşam şeklinize beslenmenizden ağız hijyeninize kadar geniş bir sorgulamadan geçiyorsunuz.
- Ardından daha kapsamlı karmaşık olan yapay zekâ destekli ve oldukça ayrıntılı, yaklaşık 2,5 saat süren Kognoskopi 2 Testiniz yapılıyor. Bunun için mutlaka tok olmanız, uykusuz ve yorgun olmamanız gerekiyor. Bu ayrıntılı test ile beyin elektriksel devrelerinizde durum ortaya çıkarılıyor. Beyindeki tüm hafıza bölgeleri tek tek taranarak nerde sorun olduğu ve bu sorunun ne kadar şiddetli olduğu tespit ediliyor.
- Bütün bu taramaların sonuçları olarak hekiminize ulaşan ayrıntılı beyin sağlığı durum raporunuz neticesinde gerekli diğer tetkikleriniz inceleniyor. Beyin haritası, Amiloid PET tetkiki, genetik tarama testleri, ensefalit paneli, neoplastik panel, bağırsak sağlığınız, hormon sağlığınız, toksik yüklenmeniz gibi birçok önemli kriter değerlendiriliyor.
- Ortaya çıkan tabloyu hep birlikte değerlendiriyoruz. Alınması gereken önlemleri, yapılması gereken tedavileri (ki bunlar içinde en önemlileri arasında kognitif rehabilitasyon süresi geliyor) belirliyoruz. Eğer bir tedavi program gerekiyorsa size tıpkı bir okul gibi Kognitif Rehabilitasyon Eğitim Programına dahil ediyoruz.
Gerçekleştirilen tedavi sonrası 3 ay aralıklarla durumunuzu izliyoruz. Böylece hastalığın başlangıcını potansiyel olarak geciktirme veya ilerlemesini yavaşlatma imkanına sahip oluyoruz.