Öncelikle hemen odanızda cam varsa camınızı açın ve odaya oksijen girmesini, havalanmasını sağlayın. Ardından açlık durumunuzu kontrol edin, hızlıca proteince zengin bir şeyler atıştırın ve su için.
Eğer çok fazla kafeinli içecek (çay, kahve) tüketmiyorsanız atak sırasında 1 fincan kahve ağrınıza iyi gelecektir.
Ağrınız geldi ise hızlıca odanızdaki ya da masa başınızdaki ışığı kapatın ya da azaltın. Bilgisayar ekranınızı karartın, gözlerinizi kapatıp masaj tekniklerini deneyin.
İş yerinde migren atağımın gelmemesi için neler yapmalı, nelere dikkat etmeliyim?
En önemli noktalar iş yerinizdeki fiziki koşullarınız ve beslenme düzeniniz. Fiziki olarak odanızda birtakım düzenlemeler yapmanız gerekiyor. Odanızda ve masanızdaki ışığı ayarlayın, bu bir LED beyaz ışık olmasın, bilgisayar parlaklığınızı azaltın, ayrıca bilgisayar için migren gözlükleri kullanabilirsiniz. Bu gözlükleri çok kolay temin edebilirsiniz ve ucuzlar.
Masa başı ve bilgisayarda çalışıyorsanız gözlerinizi sık aralıklarla dinlendirin. Mutlaka mavi ışık filtreleri kullanın. Kısa molalar verin, bu molalarda açık havada oksijen almaya gayret gösterin. Çalıştığınız odayı 21-24°C arasında serin tutun.
Beslenme açısından kafein alımınıza dikkat edin, günde 300 mg. kafeini geçmemeye özen gösterin. Bu doz yaklaşık 3 bardak hazır kahve, 6 bardak çay veya 2 fincan Türk kahvesine eşdeğerdir.
Gün içinde bol su için
Ne kadar içelim?” sorusunun cevabı 30ml/kg olmalıdır. Yani 60 kg. iseniz 1800 ml. su içmelisiniz. Su içimini güne yaymalısınız. Öğün atlatmadan düzenli ve sağlıklı besinler tüketmelisiniz.
Tabi iş yerinde olmazsa olmazımız stres. Stresten uzak olmak çok kolay değil. Patron stresi, iş yetiştirme stresi, rekabet stresi bitmez. Burada gerektiğinde hayır demeyi öğrenmek işinizi kolaylaştırabilir.