Mikrobiyata ve demans!

Mikrobiyata ve demans!

Bağırsaklarımız ana inflamasyon yani yangının kaynağını oluşturuyor. Ne kadar sağlıksız bir bağırsak mikrobiyatamız varsa kronik hastalıklara yakalanma olasılığımız o kadar artıyor.

Bağırsak mikrobiyatası yararlı mikroplardan oluşuyor ve sizin sağlığımızı koruyorlar. Sağlıksız bir bağırsak Alzheimer için ciddi risk taşıyor. Bu durumda Alzheimer hastalığından korunmak ve beyin sağlığımızı korumak için mikrobiyatamızla iyi geçinmemiz şart.

Bağırsak sağlığınızı nasıl korursunuz?

Bağırsak sağlığınızı korumanın en önemli yolu da harika bir mide asidinden geçiyor. Mide asiditesini bozmamanız çok önemli. Yaş ilerledikçe sindirim sorunları yaşamanız aslında sandığınızın aksine aşırı mide asit üretimi değil tersine asit azlığından ileri geliyor olabilir. Hazımsızlık, karın şişkinliği, mide yanması, ağız kokusu, reflü yakınmalarınız varsa öncelikle mide asit dengesini bozmuşsunuz demektir.

Nerde hata yapıyoruz?

Ayakta hızlı şekilde yemek yediğinizde mide asidini bozmuş olmakla kalmıyor doyma sinyalini de bozuyorsunuz. Asla doğru sindirmiş olmuyorsunuz, doğru sindiremeyen mide besinlerden maksimum faydalanmamızı engeller.

Mide asidini bozan etkenler

Mide asidini en çok bozanlar stresli bir hayat, stresli insanlarla masada yemek yemek, kötü sağlıksız beslenmedir. Sadece bunlar değil, en sık gençlerimizde gördüğümüz aç karnına kahve içilmesi, sigara içilmesi direk mide asidini bozuyor ve sorunları başlatıyor.

Ayrıca çinko veya B vitamini eksiklikleri de mide ve bağırsak sağlığını bozabiliyor. Çinko bağırsak duvarı sağlığı için çok önemli.

Mide asidini engelleyen ilaçlar, uzun süre kullanılan antidepresanlar ve hepsinden önemlisi mide asit önleyici ilaçlar mide asidini bozuyor. Bunlar uzun süre kullanıldığında dönüşümü zor zararlara neden oluyor.

Randevu Alın

    Formu doldurun, sizi arayalım

    Bu yazıyı paylaş

    Randevu Al Hemen Ara
    WhatsApp'tan bize yazın
    BENZER YAZILAR