Yalnızlıkla nasıl baş edebiliriz?

Yalnızlıkla nasıl baş edebiliriz?

Önceki yazılarımızda yalnızlığın nedenleri, kötü olup olmadığı ve nedenleri hakkında bilgiler verdik. Bu yazımızda ise yalnızlıkla nasıl baş edebileceğimizi anlatacağız.

Yalnızlığı anlamak

Öncelikle işe yalnızlığın kötü anormal bir durum olmadığını anlayarak başlamak gerekiyor. Herkes hayatında zaman zaman yalnızdır, sosyal medyada gülen eğlenen gerçek olmayan hayatlar yaşayan çoğu insana aldanmayın. Etrafınızda çok kalabalık olması yalnız olmadığınız anlamına gelmiyor. Yalnızlık sadece sorunlu insanların başına gelen bir durum da değildir. Aslında insanlar yalnız kaldıkça daha çok kendine dönüyor daha çok bilgeliğe ulaşıyor. Yalnızlık zihnimize ruhumuza iyi de gelebiliyor.

Ne zamanlar yalnız hissediyoruz?

Kendimizi özellikle ne zamanlar yalnız hissettiğimizi anlamak önemli. Yoğun çalışırken gün içinde yalnızlık hissetmeyebilirsiniz ama geceleri, hafta sonları bu durum size rahatsız ediyor olabilir. Önceden bu günler için hazırlıklarınızı yapın, örneğin akraba anne baba kardeşlerinizle iletişime geçin, kurslara hobilere zaman ayırın. Böyle hissettiğiniz zamanlarda arayabileceğiniz insanların listesini çıkarın.

Yalnızlığın tercih olup olmaması önemli

Kendini yalnız tanımlayan kişilerin birçoğu aslında insan seçiyorlar ve etraflarında birlikte olabilecekleri kişileri sıklıkla göremiyorlar. Daha çok onun derdini iyice dinleyebilen, ya da onu eğlendirecek kişilere ulaşma ihtiyacı hissediyorlar. Oysa bir liste yaptığınızda o kadar da yalnız olmadığınızı göreceksiniz.

Yalnızlığın hissettirdikleri

Yalnızlığın size hissettirdiklerine karşı bilinç altınıza vereceğiniz cevaplarınız olsun. Bilincinizde ne düşünürseniz bilinçaltınız duygularınızı ona göre yönlendirir. Eğer siz yalnızken ‘ben sorunlu bir insanım, ondan hep yalnızım hep de yalnız kalacağım’ gibi düşüncelere kapılırsanız bilinç altınıza bu mesaj iletildiğinde mutsuz ve kötü hissedersiniz. Bu otomatik negatif düşüncelerden kurtulmanın en iyi yolu bu düşüncelere cevap verebilmek ve tersine olumlu düşünceler ile bilinç altını yönlendirmektir.

Yalnızlığınızın nedeni yoğunluk olabilir

Bazen yalnızlığımızın altında yatan neden aşırı yoğunluğumuz olabilir. Dostluk arkadaşlıklar karşılıklıdır. Sizin onlara ihtiyacınız olduğu kadar onların da size ihtiyacı olacağını aradıklarında ulaşmak istediklerini unutmayın. Siz çok yoğun ve ulaşılması zor iseniz bir süre sonra arkadaşlarınız da yerinizi başka arkadaşlıklarla dolduracaktır. Tek taraflı düşünmeyin, iş yoğunluğunuzu bir tarafa bırakın ve arkadaşlıklarınız için emek verin.

İletişim listesi oluşturun

Eski okul arkadaşlarınızı, akrabalarınızı düşünün potansiyel iletişime geçebileceğiniz listesi oluşturun. Mümkün olduğunca sosyal aktivitelere katılmaya çalışın, tembelliği bırakıp kendinizi dışarı atın.

Yalnızlık, bağımlılığınız olabilir

Yoğun tempoda çalışanlar eve gelip uzanmak, TV seyretmek, sosyal medyada vakit geçirmek isterler ve bu bir süre sonra alışkanlık haline döner. Hatta bağımlılık haline bile gelebilir. TV, sosyal medya bağımlılığı ve kısır döngüsünden kendinizi kurtarmaya çalışın. Dışarı çıkıp açık hava etkinlikleri en iyi yöntemdir. Mahallenizi keşfetmekle işe başlayın mesela.

Kendinize ilgi alanları edinin

Hobiler edinmek, evcil hayvan beslemek, blog yazmak, günlük tutmak en güzel yalnızlıktan kurtulmak yollarıdır.

Randevu Alın

    Formu doldurun, sizi arayalım

    Bu yazıyı paylaş

    Randevu Al Hemen Ara
    WhatsApp'tan bize yazın
    BENZER YAZILAR